2013 m. vasario 23 d., šeštadienis

Laikas pasimokyti...

Galima pagalvoti, kad nekilnojamo turto rinka ir vėl merdi, o gal reikėtų sakyti vis dar merdi. O gal dar tiksliau būtų pasakyti, jog jau merdi. Iš tikrųjų viskas realiatyvu, ir kol nežinai kas bus ateityje (o to žinoma, tiksliai niekas ir negali žinoti), negali pasakyti kaip dabartinė situacija atrodo visame kontekste. O dar blogiau yra tai, kad kontekstas nuolatos keičiasi, ir viską teisingai įvertinti pasidaro dar sunkiau...
Faktas tik vienas - nekilnojamo turto rinka tikrai neišgyvena auksinių laikų, nes tokie jau baigėsi 2008-aisiais, nekilnojamo turto burbulo-bumo metu. Tuo metu visi buvo įsitikinę amžinu augimu ir turto brangimu. Žinoma, daugeliui įsitikinimų vėliau ar anksčiau ateina galas, tad atėjo ir šiam. Nors reikia pripažinti, kad vis dar yra tikinčių, jog ateis dar nauji auksiniai laikai, ir jie laiko savo nenaudojamą turtą vis tikėdamiesi sulaukti tų auksinių laikų. Sėdi ant tuščios nenaudojamos žemės, moka mokesčius ir laukia auksinių laikų, kurie šiam gyvenime gali ir neateiti, užuot kad nuleidę kosminę kainą.
Na nieko čia nepadarysi - vieni žmonės pasimoko greitai, kiti nelabai greitai. O yra ir tokių, kurie niekada nepasimoko.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą